fbpx

Julkaisut

JULKAISUT

KOIVURANNAN SAUNALAUTTA ON TÄRKEÄ KAUPUNKILAISTEN RENTOUTUMISPAIKKA

Koivurannan Saunalautan omistaja Antti Smal pyörii kiireisenä saunalautalla. Saunalautan remontti on saatu loppuun ja tilat ovat saaneet uuden modernin ilmeen. Kesällä on edessä jälleen varsin vauhdikas sesonki ja kysyntää on. Antti oli yllättynyt, kuinka talvellakin lautalla on ollut vilkasta. Ihmisiä ilmeisesti kiinnostaa irtautua arjesta ja rentoutua saunassa Oulujoen maisemissa. Yleisellä saunavuorolla on ollut aina kävijöitä, yksityisiä saunailtoja on ollut runsaasti sekä avantouinti on kiinnostanut.

Koivurannan Saunalautta sijaitsee Värtön rannassa Oulujoen varressa. Paikalle pääsee helposti, esimerkiksi uusilla kaupunkipyörillä, koska Koivurantaan tulee kaupunkipyörien parkkipiste. Tämä lisää varmasti alueen suosiota. Viime kesä oli varsin lämmin ja elämykset kiinnostavat kaupunkilaisia. Kun kesäpäivänä pääsi virkistymään saunalautalle ja irtautumaan siksi hetkeksi arjesta, kiireestä ja ottamaan omaa aikaa, kokemus oli sanoinkuvaamaton. Sana on kiirinyt ja kyselyitä on tippunut. Etenkin juhlamielessä tila kiinnostaa, koska oheen voi varata useampia aktiviteetteja. Yhdestä paikasta saa monta palvelua: risteilyn, monipuolisia virkistäviä aktiviteetteja sekä kulkuvälineitä, joiden avulla voi tutustua lähialueeseen.

Kesäkaudella kaupunkilaisia hemmotellaan lisäaktiviteeteilla

Koivurannan Saunalautta toimii ympäri vuoden. Tilat ovat myös varattavissa häihin, polttareihin sekä yksityisiin juhliin, kuten syntymäpäiviä, vuosijuhlia tai kihlajaisia varten. Kun kysyin, mitä Antti Smal on suunnitellut, vastaus tuli varsin nopeasti. Hän haluaa rakentaa Saunalautasta kaupunkilaiselle paikan, minne on helppo tulla virkistämään kehoa ja mieltä.

Ensi kesänä Koivurannan Saunalautta tarjoaa saunomisen oheen myös uudenlaisia aktiviteetteja. “Haluamme tehdä tästä paikasta rentoutumisalueen”, sanoo Antti Smal. Lisäksi alueella tullaan järjestämään monenlaista puistoliikuntaa sekä joogaa. Saunalautalta on mahdollista myös vuokrata fatbike, kajakki sekä SUP-lauta. Saunalautta tekee yhteistyötä lisäksi Go Hero Flyboardingin kanssa. Tekemisen jälkeen hyvä palkinto on saunominen lautalla ja pulahdus Oulujokeen. Työporukoille kesäjuhlia varten Antti on suunnitellut mm. ryhmälautailua sekä -kajakointia.

Polttariporukalla ottamassa hetki ennen loppuiltaa

Toimittajamme sattui sopivasti paikalle, kun iltaa oli istumassa polttareita juhliva naisseurue. He olivat varanneet paikan, koska naimisiin menevä Heidi oli kova saunaihminen ja hän oli puhunut koko kesän Saunalautasta. Jostain syystä hän ei ollut ehtinyt vielä käydä, ja nyt tämä yllätys on yksi parhaista.

Kun tulimme paikalle, pöydät oli katettu valmiiksi viinilaseineen kaikkineen.” He olivat nauttineet ruokaa, käyneet läpi polttaritaikoja ja nauttineet yhdessäolosta. Koko tila oli heitä varten. “Ruoan jälkeen siirryimme saunanpuolelle. Osa meistä kävi uimassa, osa tyytyi olemaan vain lämpimällä puolella.” Koska Heidi oli ulkopaikkakuntalainen, koko kaveriryhmä oli nähnyt tärkeäksi “kastaa” hänet Oulujoessa oululaiseksi. Osallistujien mielestä ilta oli sujunut varsin mukavissa merkeissä ja täyttänyt tarkoituksensa. Tästä olisi hyvä lähteä viettämään loppuilta tanssien.

Sup-lautailu on loistava tapa nauttia kesästä.

Risteilyllä pöytä odottaa katettuna.

Etsitkö elämyksiä Oulusta? Haluatko tarjota kaveri- tai työporukalle unohtumattoman seikkailun? Kaipaatko polttareihin tai muihin juhliin hienot, mutta rennot puitteet?

Etsitkö elämyksiä Oulusta? Haluatko tarjota kaveri- tai työporukalle unohtumattoman seikkailun? Kaipaatko polttareihin tai muihin juhliin hienot, mutta rennot puitteet?

Etsitkö elämyksiä Oulusta? Haluatko tarjota kaveri- tai työporukalle unohtumattoman seikkailun? Kaipaatko polttareihin tai muihin juhliin hienot, mutta rennot puitteet?

Scroll to top